tirsdag 26. juni 2012

Jazz og Kijani

Nå har lille Kijani kommet i hus, og jeg nyter å bare være "hundetante". Hun er ei herlig jente som er tøff og forsiktig på en gang.

Skjønn lita frøken, ikke sant?

Vi hadde en flott St.Hansaften med oppdretter Johanna, de fleste valpekjøperne og noen med hund fra forrige kull. Så nå har vi to flotte oppdretter-gjenger, en tollergjeng og en goldengjeng - herlig! Så på søndag dro vi og hentet henne på Melhus. Og når vi var ferdige der, tok vi en tur til Brungmarka - med kameraet i bilen... Ammetåke kan en kanskje kalle det. Jazz var som forventet overlegen og mer opptatt av tur enn valpen. Men ikke like overlegen hjemme, kan man vel si...

Jeg var veldig påpasselig til å begynne med, så han fikk være en del i bånd. Men han i all hovedsak er han veldig forsiktig. Vi må roe han litt noen ganger, for han synes det er så artig å leke med henne. Men hvis hun klynker litt slipper han opp med en gang.

De kler hverandre bra da! Og jammen fant de noen godbiter i gresset også, det var nok ei lita frøken som ikke fant alle i første omgang, men de deler gjerne da.

"Kan vi dele denne også, eller kanskje jeg kan få den av deg onkel Jazz?"

Nei, tenk for denne er faktisk MIN!

I dag har vi faktisk ikke holdt han under så streng oppsikt, de har gått løs sammen det meste av tiden! Og det har gått veldig bra. Men han får ikke springe etter henne eller herje, det skal foregå i rolige former.

Og i dag fikk de et spor hver. Kijani sitt var ca 15 meter, slepespor. Og sporleggeren fant hun i enden - kjempestas! Jazz fikk et spor på kanskje 800 meter med 9 pinner i. Han var virkelig samlet og gikk et veldig bra spor! Greit tempo, og han hadde flotte markeringer på 7 pinner. Tror han gikk over en da han fikk ferten av vann, og den siste vet jeg ikke helt hvor han gikk over. Men jeg er utrolig fornøyd likevel! Sporoppsøk fikk han også, og han nølte ikke på veien! Skal få tak i blod også nå, så han skal få noen blodspor i løpet av ferien! Kanskje vi kan starte i viltspor i løpet av høsten...

 

Ingen kommentarer: