søndag 29. mai 2011

Agilitykurs

I helga har vi vært på agilitykurs, for nybegynnere vel å merke. Det har vært artige dager ja, og vi har kost oss begge to! Jazz har jo fart nok, men det er jo ikke nok til å gjøre det bra i agility.

Dette har vi gjort mye i løpet av helga, leken kan han gå gjennom ild og vann for. Heldigvis ble ikke det nødvendig i helga da. Til og med været var med oss, det var meldt ganske mye nedbør, men det var ikke mange dråpene vi merket (men noen selvfølgelig) og faktisk ganske mye sol!

Vi var innom alle hindrene i løpet av helga, og for min egen skyld kan jeg kanskje gå kort gjennom de, for å huske hvordan vi håndterte de.

Tunnel - gikk greit, men litt vegring når den sto i U. Ble artigere på søndag.
Slalom - vanskelig for meg, greiere for han. På søndag gikk han uten bånd, og med mindre styring med gobit. Så der har vi kommet greit i gang kanskje.
Møne - gikk greit, men noe vansker med felt.
Stige - gikk også greit etterhvert. Han hoppet ned før vi kom til nedgangen, men når han først oppdaget at det var en annen vei ned gikk det rimelig greit. Han hadde høy fart allerede. Må også her jobbe med felt.
Vippe - ikke noe problem, men han vil over så fort at det er kanskje blir noe vanskelig å finne balansepunktet. Også må jeg jobbe felt.
Pølse - den var bare kul! Ingen vegring, veldig god fart. Her fikk vi kjørt inngang.
Hjulet - litt vanskelig å forstå hvor han skulle gjennom, men heller ingen vegring her.
Når det gjelder hopphinder var det en litt annen sak. Dvs. hoppe over var vel egentlig ikke noe problem som en ser på bildene under.


Men når det var mange hindre på rad, da ble det litt vanskelig. To gikk forsåvidt greit, men tre - det var vanskelig. Da sprang han utenfor. Lengdehoppet var heller ikke vanskelig for seg selv, men når det kom sammen med de andre - da ble det for mange altså. Men instruktør Janniche hadde råd og ga alt - som denne bildesekvensen viser (Takk Tina for at du fikk foreviget den!)

Kom igjen - her skal du over Jazz!



Der ja, kom han over noen hopphinder OG lengdehoppet! Da blir det belønning også!
Selv om det meste av tiden selvfølgelig gikk med på moment-trening (øve på de ulike hindrene), ble det litt handling av og til. Så vi førere måtte springe litt vi også. Artig det også, men vanskelig å vite hva en skal gjøre med hendene og hvordan en skal føre hunden på rett måte. Men heldigvis er det ikke meningen at en skal være utlært etter bare et nybegynnerkurs!

Oppsummeringsvis var dette et veldig lærerikt, artig (og mange andre superlativer!) kurs. Artig å prøve noe helt nytt, og godt å være helt fersk! Ser nok ikke bort fra at vi dukker opp på noen nybegynnerkvelder nei! Artig å se at han har fart og er uredd, og ikke så aller verst konsentrasjon heller til unghund å være. Så dette kan helt klart være noe for han!
Ellers var det utrolig nyttig for oss å trene på alt rundt sånne kurs, masse passeringer av andre hunder, være løs med andre hunder og mennesker rundt oss. Det gikk vel mye bedre enn fryktet, selv om vi har noen utfordringer med dette fortsatt. Han vil gjerne bort å hilse på folkene, og jeg stoler ikke på at han ikke bråker med andre hannhunder hvis han drar bort for å hilse på. Jeg ser at han starter ikke bråk, men han er rett og slett ikke ydmyk nok så andre hanner vil sette han på plass (naturlig nok!)

Og halsmeldingen er på plass... Jeg har jo brukt leke for å få fram hals, så når Janniche har leke og prøver å gjemme den (fordi han feilet og ikke skulle få belønning), da halset han helt naturlig (uten noe særlig støting). Dette med melding er fremdeles veldig vanskelig for meg kjenner jeg. Han gjør store fremskritt i hals med avstand, men jeg er ikke komfortabel med halsmelding. Problemet er at melding bør komme på plass nå snart og løsbitt er fremdeles er godt stykke fram (han mister løsbittet og kan stikke av med det en sjelden gang...) Men godt å prøve agility ja, men bruks og skogen står nok fremdeles sterkt i mitt hjerte!
For de som vil se flere bilder fra kurset: Bilder fra Ag - Nybegynnerkurs




Posted by Picasa

3 kommentarer:

Anonym sa...

Agility er gøy :-) - både for hund og fører. Så artig at du har startet opp med det da. Da treffes vi vel på banen etter hvert :-)

Unknown sa...

Ja, jeg skal prøve å mote meg opp til å komme på banen også. Er litt "hysterisk" redd for at han skal løpe bort til andre hunder sjø...

Trine sa...

Han vil nok fort finne ut at det er artigere å løpe med deg over hinderne enn med de andre hundene :) Agility er faktisk knallfint for å jobbe opp samarbeid! Og så er det jo så artig! :D