lørdag 6. februar 2010

Travle dager for Jazz

Nå er det slutt på late dager, temperaturen er faktisk sånn at en liten krabat kan være ute mer enn 10 min uten å skjelve, selv med dekken. Så nå er vi igang med både litt lengre turer hvor vi får trent litt grunnleggende innkalling (eller det vil si, holde kontakten på tur, og merke at det lønner seg, da kan det bli både lek og noe godt!), og sosialisering.

I løpet av uka har bare Jazz og jeg gått noen turer, og vært ute å lekt alene. Og ser at lek foreløpig er klart beste belønning, men gobit er heller ikke å forakte. Og det var ikke mange gangene før han begynte å søke selvstendig opp mot meg! Så i går gikk jeg tur med Jazz og Khiva i skogen, og hadde tenkt de skulle få bytte på å gå løs. Men oppdaget at Khiva egentlig ikke var så interessert i å herje, går vi på tur så er hun fokusert på andre ting. Og dermed var det helt greit å ha de løs sammen. Jazz tok noen spurter etter Khiva og de kunne springe sammen en veldig kort stund, men han klarer jo ikke holde hennes tempo over tid. Så ellers gikk han greit sammen med meg. Det var så innmari godt at det gikk så fort, det er jo mye lettere å gå tur med to hunder uten bånd!

 
Her ser dere at de er i ferd med å bli gode venner! Inne får de leke litt også, selv om jeg fremdeles passer på så det går relativt rolig for seg. 

Så i dag var det by-sosialisering som sto på planen. Det gikk veldig bra, han var ikke redd for noe - utenom hunder med bart! Han ville hilse på alle folk som gikk forbi til å begynne med, men etterhvert ble luktene i byen mer spennende. Men hunder var egentlig mest spennende, selv om han bjeffer intenst mot skjegghunder. De andre er greit. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med bjeffingen (og han buster litt på "skuldrene"). Jeg prøver å si nei på en rolig og bestemt måte, men det hjelper ikke. Noen ganger må jeg løfte han opp for å få han ut av det, men da passer jeg på å sette han ned igjen så snart han slutter å bjeffe, og da kan jeg korrigere mildt hvis han begynner på nytt.

Etter en veldig kort bytur, dro vi til Øysand i det flotte været! Her er flere bilder fra den turen.

 
"Vann er litt skummelt altså! Eller bare kaldt kanskje? Er jeg vannapportør sier du? Ja, når vannet blir litt varmere kan vi prøve igjen!" 

"Jeg er ikke så redd som jeg ser ut altså, jeg vil gjerne leke med henne, men matte passer godt på så ikke den store får herje for mye."
Like skjønn som alltid!!!

2 kommentarer:

Maria sa...

Oj vilka fina bilder igen!!! Ni ser ut att ha det bra.
Jasså han gillar inte skägghundar lilleman:-)Prova att prata med en glad röst, "nej men titta vilken fin skäggvovve som kommer där", så hör att att du tycker att de är trevliga och kanske har lättare att förstå att skägghundar också är ok....

Trine sa...

En skikkelig sjarmis! Gleder meg til å møte lillegutten. Han ser kjemperherlig ut!