tirsdag 23. februar 2010

Kompiser - kanskje...

 
I dag var det ekstrem kulde igjen, -27 i morges. Mamma hadde sykehusavtale, og dermed måtte vi improvisere litt. Bilen er heldigvis godt utstyrt med både motorvarmer og kupevarmer, så de var med i bilen noen timer. Og siden det var sol i tillegg til kupevarmeren var det nesten for varmt i bilen når jeg avspasserte noen timer. Vi måtte utnytte dette fantastiske været, selv om det bet godt i kinnene.
Khiva og Jazz synes det er veldig stas i få springe løse sammen, og nå klarer Jazz nesten å holde tritt med Khiva i korte øyeblikk. Khiva terger med pinner, og de har flere gode lekestunder. Jazz er stort sett veldig underdannig i forhold til Khiva, men noen ganger glemmer han seg og da får han beskjed om at han skal innordne seg. Jeg er så redd han skal få seg en støkk, men det er nok helt klart jeg som er litt for pysete. 
 
Som dere ser her, koser de seg godt! Bildene er tatt med mobilen og votter, så kvaliteten er så som så. 
Den siste uken har de begge roet seg betraktelig hjemme, fra ni har de stort sett tatt kvelden hvis det ikke er noe spesielt. Og det er godt! Så nå er det veldig sjelden Khiva må legges bak grinda. De har et par lekerunder sammen, og når jeg synes det er nok, får Jazz roe seg i fanget en liten stund, så får de kanskje leke litt til. Men nå kan de sovne på gulvet, selv om Jazz må finne seg i å ligge litt unna henne - men et par cm er nok nå.
Her er vi på gamle trakter, på Leinstrand. Det er mye åker her i Klæbu også, men ingen jeg har klart å lokalisere som en kan greit gå på, men hvis noen har tips tar vi imot det! 

Ellers merkes det at Jazz begynner å bli stor og er over i en litt annen fase nå. Han bjeffer på ting bare han ser, og noen ganger er det vanskelig å gjøre fra seg ute for det er jo så mye han må følge med på. Men det er nok bare en del av utviklingen. Han er nå ferdig vaksinert (for den tredje vaksninen er nå borte!), og begge testiklene er kommet ned, den ene er godt på plass og vetrinæren kjente den andre også, så da trenger en ikke tenke på det iallefall. Vi er på vei til kun tre måltider, men har ikke helt funnet den beste rytmen på dette ennå. Men å bli husren tar nok litt tid, han går lite mot døren ennå, og flere uhell inne ennå, men det blir nok det også!

Til slutt må jeg vel ta med at Jazz virker veldig bra sammen med barn! Han er relativt rolig, og blir ikke oppkavet når barn springer rundt han og lager mye bråk. På en trening ble han trent av Mina til Torgeir og Silje, og tok det veldig bra! Mina er jo vant til store riesen, og har et veldig godt grep på hunder, så han var i trygge hender. Men så artig og veldig bra å se at han er så rolig og avbalansert allerede nå!


1 kommentar:

Ellen sa...

Det er vel ikke så lett å bli husrein heller når det er så fryktelig kaldt ute. :-) Det blir nok. Søt fyr i alle fall, gleder meg til å få se han :-)