onsdag 27. januar 2010

Hverdag med to hunder og alt en liten krabat skal lære

I og meg at jeg forstuet ankelen i går morges blir dette den første dagen alene med begge hundene, Khiva var ikke hjemme i går. Ting tar tid med lufting og mating, og det er ikke bare å hoppe i dusjen som en bruker, men nå er jeg ren og mett og hundene ligger fredelig å sover. Jeg må passe på Khiva litt, hun er litt inkonsekvent med Jazz. Noen ganger får han ligge nesten helt inntil henne, andre ganger ikke. Og noen ganger vokter hun på lekene, men som  oftest er det helt greit at han farer rundt henne med lekene. Hun tar han ikke hardt ser jeg, det er bare lyd. Og han virker helt uberørt, heldigvis. Det tar nok litt tid å lære seg å være storesøster. Ute vil hun stort sett bare leke med han, men hun er så voldsom at hun foreløpig er i bånd. Så alt i alt må jeg vel være fornøyd, selv om det er litt slitsomt når Jazz fyker rundt, da må jeg leggge Khiva bak grinda så jeg har litt kontroll.

Ellers har jeg tenkt mye på hvordan jeg skal starte opptreningen med Jazz, denne gang har jeg jo ikke mål om at han bare skal være familiehund som med Khiva. Foreløpig er han bare valp, som skal lære å bli husren, være alene hjemme og alt det der. Ellers leker vi mye, men ikke så mye drakamp for han er god nok der foreløpig! Det blir mest jaktlek og selvfølgelig mye kosing!!! Så har vi selvfølgelig begynt så smått med kontakt (og der er han allerede veldig god), sitt og vent. Jeg har begynt å lete på nettet etter gode bøker om hvordan gjøre ting rett fra starten når målet er å konkurrere i bruks, og kanskje bli terapihund??? Jeg fikk tips fra oppdretter Maria om en bok ("från oppmerksam valp till tjenestevillig hund), men kanskje andre har tips også???

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Gratulerer med valp! Morsomt å lese bloggen ettersom jeg har en av brødrene til Jazz, Balder, som bor i Oslo. Har kjøpt "Från oppmerksam valp..." og synes den er bra. Har i tillegg kjøpt "Innkallning är så mycket mer" av samme forfatter. Bra utvalg av billige bøker på tanum.no. Vennlig hilsen Anne Lise

Trine sa...

Hyggelig å gøre fra deg Anne Lise! Takk for tipset! Da skal jeg finne tanum.no med en gang, når hundene sover!

Trine sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.