lørdag 29. desember 2012

Det er hardt å være (nisse)mann

Lenge siden sist, og sånn blir det i disse mørketider. Det er jo mørkt når en drar på jobb og mørkt når en er ferdig, så da blir det ikke så mye hundetrening dessverre. Men litt skjer jo på hundefronten likevel. Jazz fikk en p-stav (kjemisk kastrering) i februar, og har egentlig hatt en fin virkning av det. Men i begynnelsen av desember ble det mer og mer "oppnås ingen kontakt med server" igjen. Vi snakket med vetrinæren vår og ble enig om å ta en ny runde med p-stav og så vurdere evt. kastrering. Vi ser nok ingen virkning av den nye staven ennå, og dessuten er Kijani nok ikke langt unna sin første løpetid - så akkurat nå er det hardt å være mann.

To gode venner

To gode venner foran juletreet, flotte hunder om enn litt utydelig.

Felt og dummy søk får hvile litt til vi oppnår kontakt igjen, men vi prøver nå å holde oss litt i gang med spor og litt lydighet. Når det gjelder spor, har han økt på fart og trøkk noe helt utrolig! Det er jo bare så vidt jeg klarer å holde han igjen! Sist fikk han roe seg en del før vi startet, og måtte ligge å roe seg flere ganger underveis, uten at det hjalp nevneverdig. Det kan nok handle om litt mye hormoner her også, men jeg må lage en plan i forhold til dette. Må vel øke liggetid på sporet, men skulle ønske jeg kunne gå mer ferske spor også...

Ellers blir det litt trening med begge hundene inne. Det er jo mest for Kijani, men da drypper det litt på Jazz også. Han blir om ikke annet god til å vente (passivitet) og det er jo ikke den dummeste treningen for han!

Flotte og flinke Kijani!

Det er egentlig litt greit å trene begge samtidig noen ganger. Jazz får litt hold fast-trening og da vil jo hun gjøre som han, så det begynner å bli bra.

Og da kan man bli litt ivrig ikke sant?

Ikke så mye annet å berette akkurat nå, håpe bare at p-staven fungerer like godt som sist, så vi får både litt bedre hverdager og kanskje mer treningslyst også.

De er nå litt søte da?

Et siste bilde for å minne meg selv på at han kan være litt flink noen ganger også!

 

Ingen kommentarer: