onsdag 31. mars 2010

Mer trening og noen turbilder

Påskeferie har så langt gitt to runderingstreninger og det liker vi godt! Søndag dro bare Khiva og jeg avgårde. Ble vel ikke den beste treningsøkten for vår del, men vi lar lang treningspause og løpetid få skylden. Men det var veldig artig å være i gang igjen!!! Men det er en del snø ennå på "vårplassen", og det lå litt nysnø på veien faktisk.

Ellers så holder vi nå på med "oppdragelsen" da...
Men hvem oppdrar hvem her mon tro? Jazz elsker å gå tur med Khiva, på alle mulig måter og han prøver å fortelle hvor de skal gå også, men det er ikke bestandig Khiva vil følge etter han...

På mandagen hadde jeg fri og da brukte Jazz og jeg dagen til å trene litt på egen hånd. Vi tok buss, gikk en liten tur i byen og så tok vi trikken til Lian. Merker at det er mange år siden jeg med største selvfølgelighet tok buss med hund. Nå er det vist ikke meningen at en skal ha med så mye ting og tang på bussen, for så trangt det er rundt seter og slikt! Når da bussen i tillegg ble veldig full (lørdagsrute må vite - siden vi er på vei inn i helligdager...), ble det største utfordringen å finne et sted han kunne slå seg til ro. Heldigvis ble han ikke redd hverken bussen eller alle folkene, og lå rolig på gulvet så lenge det var plass nok til han. Og så lurer politikere og andre hvorfor folk ikke tar bussen. Her trenger en ikke ha klaus for å få lyst til å komme seg av i full fart... Men trikken og byen var flotte steder å være på! Trikken skrangler og det er veldig mye lyder, men det brydde han seg ikke om i det hele tatt, flotte gutten! Det ble en god passivitetstrening det gitt, selv om han blir fryktelig fornærmet over at han ikke fikk hilse på de få menneskene som var på trikken...

På tirsdag ble det ny runderingstrening, og da skulle Jazz få prøve seg litt også.
Jazz i full fart!

Jeg har fått klare anbefalinger om å få sporet inn noe først før vi trener "ordentlig" på overværssøk. Men han kan jo bli trygg på at å finne fremmede folk i skogen, det er gøy det! Han fikk tre figuranter, og han fikk se at de gikk ut og gjemte seg litt - før han fikk springe etter. Han sprang villig ut alle gangene, og virket veldig konsentrert på stien, men det var veldig artig å springe i skogen også, så han tok et par æresrunder rundt figuranten før han gikk inn. Vi prøvde litt med lek med figurantene, men ble enige om at for sikkerhetsskyld bruker vi bare godbiter. Han lekte veldig greit med figurantene, men vi setter trygghet først og han får bare kose seg masse der sammen med de. Artig å se at han sprang så villig ut, og klarte å finne god ro ute hos figurantene, så dette blir nok bra! Khiva fikk ei grei økt, men jeg synes det er veldig vanskelig å vite når jeg skal "presse" henne og når det blir feil. Hun ville gjøre som hun selv ville denne gangen også, men hun jobber godt når hun først er kommet ut i terrenget. Jeg tolker hennes signaler til å være at hun blir usikker på hva jeg vil at hun skal gjøre, men samtidig har hun gjort dette så mange ganger at hun vet godt hva det er. Jeg må tenke litt til neste trening på lørdagen...

Så i dag ble det endelig "bare" en lang tur sammen med begge hundene, det er jo nesten det herligste det da...
Her er to veldig gode turkompiser... Men se, Jazz er jo omtrent like høy som Khiva allerede!!!

På turen ble det selvfølgelig mye trening også. Finne ut at skiløpere ikke er farlige, men bare folk som har rare ting på bena som beveger seg, og de bryr vi oss ikke om å følge etter... Men noen ganger har de med seg andre ting som de drar etter seg, og det er helt klart farlige ting!
Ellers ble det både balansetrening
og trene på å sitte i ro og ikke bry seg om noen ting og ikke spise kvister eller grave eller andre ting - kjedelig, men egentlig litt greit også!

Og så innkalling selvfølgelig - noen har fått det på hjernen for tiden...
 Og se - det begynner å sitte!
 Her fikk Marianne et skikkelig flott blinkskudd -  Jazz i full fart tilbake etter to blås i fløyta, og det selv om det var hestebærsj som trakk andre veien!

En flott påske så langt, så håper vi bare på at sola titter fram så vi kan dra opp i skiløypene og kanskje gå noen tak før en setter seg ned å slapper av med skikkelig passivitetstrening med appelsin og kakao og alt som hører med til påsken. Og kanskje det blir tur med Mone og May også, det er også en veldig god påsketradisjon!

5 kommentarer:

Kari Hansen sa...

Så mange herlige bilder! Men det skulle jo bare mangle, det er da tros alt en gyldenpels vi snakker om - og han er rett og slett SØT :-)

Unknown sa...

Ja Kari, bare rett og slett SØT!

Ellen sa...

Herlige bilder av herlige hunder :)

Lotta, Crespo och Räjza sa...

Han är helt underbart vacker, Trine!!

Maria sa...

Så duktiga ni är:-) Ha en Glad Påsk och puss på nosen till Jazz från mamma A och tant T.