søndag 15. november 2009

Runderingstrening

I går, lørdag var det klart for runderingstrening igjen. Forrige helg var det lite tid til hundetrening (se under hvis du lurer på hvorfor), så Khiva var kjempe klar for å jobbe igjen! Jeg skulle prøve for å se om det er noe jeg kan gjøre for å dempe litt av overskuddsenergien hennes, så vi begynte med tomslag. Da blir det mye tull, hun tar melding som overslagshandling, korte slag og mye rart. Og jeg holder i halsbåndet! Det girer henne bare mer opp, men til slutt gikk hun rett ut og langt ut - og så var hun virkelig i gang. Hun får flere tomslag (dvs. ingen figurant) flere ganger, finner alle figurantene - og klarer å skade en av de. Trine fikk tommelen inn i boksen, og når hun strever med å få ut den, tror Khiva det er pølsebit og dermed er skaden gjort... Heldigvis var det nok med litt plastring så var hun så godt som god igjen.  Khiva gjorde en flott innsats og nå må jeg tenke videreføring igjen. Flere tomslag og mer mønster i søket. Vi har jo vært der før flere ganger, men jeg vet at hun er rimelig ustabil så vi får bare se. Men akkurat nå er det virkelig morro å trene med henne igjen!

Ellers fikk Claus og Biko en flott treningsøkt, og alle "nye" hundene gjør fremskritt, mer stadig mer fokus og større forståelse av øvelsen. Men rundering er en vanskelig øvelse, så det er mye som skal på plass. Denne gangen ble det bl.a brukt vindøvelse da det var bra vind. Dette med vind strever jeg med, men jeg må bare jobbe videre med det også! Ellers telles det ned til fødsel i Sverige, liten uke igjen til vi vet litt mer. Jeg lurer på om jeg skal holde fast på tispe eller om jeg skal satse mer på de egenskapene jeg vil ha? Det er flere som sier at tispe og hanne ikke er noe problem sammen, det er noen dager når tispen er høyløpsk som kan bli litt strevsomme. Jeg skal tenke litt mer, men er det noen kommentarer på det, kom gjerne med de!

Her er noen bilder fra turer jeg har vært på i høst.

 Skogly, baksiden av Lauglovannet.
 

På tur i Klæbu
 
Flott turvær!
 

 

3 kommentarer:

Johanna sa...

Hej

Härligt med bra träningspass! Jag tycker du ska se mer till egenskaperna än könet. Vi har ju en av varje och det går helt utmärkt. Det är bara ca 6 dagar under själva höglöpet som vi måste hålla dem fysiskt isär, även när vi är med dem. Det blir ju lite gnäll (Remus har ju vissa tendenser där ;)) men eftersom Jing inte löper oftare än var 8:e mån så går det helt fint.

En annan tanke är ju att tik och hane ofta går väldigt bra ihop medan det kan vara mer "friktion" mellan samma kön. Men det igen har ju självklart med uppforstran att gör också.

Men å andra sidan, hur mycket av egenskaperna kan man se vid 6-7 veckors ålder? Det är ju till väldigt stor del DU som formar hunden. Så det är bara att tänka vidare!

Glädjer oss oavsett till att se underverket :)

Trine sa...

Takk Johanna for gode kommentarer! Det er vanskelig å skal få en ny hund, for som du sier hvor mye ser en egentlig når de er 7-8 uker? Oppdretteren er i Värmland, så jeg vet ikke om jeg får til å se valpen selv før jeg henter den. Men tror jeg skal prøve det, og da kan det bli mest kjemi og oppdretters mening som betyr mest uansett. Men tror jeg skal være litt mer likegyldig i forhold til kjønn...Jeg skal skrive en liten snutt til deg. Vi skal ha sosialt treff med instruktørene på fredag så jeg skriver etter det!

Ellen sa...

Jeg har hatt både hanner og tisper og er enig at individet teller mer enn kjønnet. På cairn er det mye hormontull og innbilte svangerskap, så i den rasen er jeg glad jeg har hannhund. Og så er hannen hakket mer staselige å se på da, uansett rase. :-)
Lykke til med valget. :-)