tirsdag 16. juli 2013

Kanskje, kanskje....

begynner Jazz å bli noe som kan bli håndterbart, og kanskje startklar før han blir pensjonist...

For noen uker siden var vi med på trening med Monica Reiersen. Hun skulle oppover hit for å konkurrere i lydighet, og da fikk vi noen timers trening med henne på lørdag. Jeg ville se på samarbeidet mellom Jazz og meg, og da tok vi utgangspunkt i lineføring. Hun mente det var mye som var bra, men hun så klart at han er en hund som en må ha fullt fokus på hele tiden for han utfordrer hele tiden! Men nå er hodet hans mer på plass så jeg kan begynne å kreve litt mer av han, og jeg trenger ikke belønne så ofte som jeg tidligere har vært nødt til. Herlig! Vi finplukket litt på fart, vendinger og slikt som er veldig bra å få innspill på. Deilig å kunne begynne på detaljer, og ikke bare få han i rett treningsmodus.

Jeg fikk også veldig nyttige innspill på passeringer med andre hunder, og for så vidt passivitet også. På trening går det bra, der er han vant til at jeg har styringen, men ellers føler han nok at han må ordne opp. Dette har jeg jobbet med hele tiden og det har klart blitt bedre. Jeg får mer kontakt med han i hverdagen og jeg ser at han oftere ser på meg for veiledning, men noen ganger tar han av i forhold til andre hunder. Vi fikk trent med riesen Taxi, som heller ikke er særlig glad i andre hannhunder. Og vi fikk bekreftelse på at Jazz egentlig ikke ønsker bråk, og han vil egentlig at jeg ordner opp. Så nå må vi bare trene mer på det!

Her skal jeg belønne, ett skritt tilbake og masse ros før leken taes fram - og jeg holder meg faktisk på bena!

Det har også blitt mange lange turer da det er ferie, og han er omtrent en drøm å gå på tur med. Sauer ser han bare på, hester som kommer springende mot oss er også helt greit. Og han går rimelig greit i bånd! Vi har ikke møtt så mange hunder ennå, så det kan nok hende jeg kommer ned på landjorda med et plask... Men uansett er det mye som er bra! Under er et bilde når vi var på tur med Mia og May, herlig å finne noen steder hundene kan få strekke ut i disse båndtvangtider. Artig å komme med tur med de igjen også, så det skal bli flere av de fremover!

Ellers har vi trent både rundering og spor. I sporet strevde han med mange terrengskifter så det ble dårlig med pinner. Men han gikk et bra spor likevel. Nå har han gått mest blodspor så ikke så rart at pinnene ble litt "glemt". Vi må bare huske å gå noen enklere spor med fokus på pinner, så tror jeg det er greit igjen. I runderinga har vi trent mest halsmelding. De siste gangene har jeg satt det inn i søk (tilpasset at det er meldingen som er fokuset) og det går veldig bra. Det er fremdeles psykisk litt tungt for han rundt 4. figurant så da kan han ta en runde rundt figuranten for å psyke seg opp. Og siste trening ble det åpent terreng og jeg fikk styrt han på noen tomslag også, så det ser greit ut. Så nå angrer jeg på at det ikke meldte meg på brukskurs Sølen i år!!! Da er det bra vi skal på kenneltreff og rundere i to dager i høst!

Ser jo jammen ut som de driver med synkronsvømming - herlig bilde som May har tatt!

 

Ingen kommentarer: