søndag 16. juni 2013

Jaaaaaa!

Denne uka har stått i blodsporets tegn. Vi ble litt plutselig påmeldt en blodsporkonkurranse og da var det bare å kjøpe inn blod og starte treningen! Jeg leste regelverket, og vi gikk igang! i tillegg fikk heldige oss god hjelp av Kijanis oppdretter Johanna. Hun gikk ut to spor til oss, og ble med som en flott coach! Så takk så masse for det Johanna! Hun gjorde meg klar over at lyd ikke er tillatt i blodspor (skal jo ikke skremme opp det angivelige skadet dyret vet du!), og han kan halse hvis jeg holder han igjen for å være sikker på at retningen er rett og at jeg vil ha ned farten. Dermed måtte jeg finne en litt annen måte å gå med han enn jeg gjør i bruksspor. Jeg må la han få litt mer line og jeg måtte bare gå sakte (og ikke holde han helt igjen) for å få ned farten uten å få lyd. Siste sporet med Johanna gikk utrolig fint både ift lyd og fart, så strevde vi litt med ferskere spor.

Så i dag var det vår første konkurranse! Kijani gikk først, og dermed ble det litt travelt for å nå vårt spor, så ikke så mye tid til å grue seg! Kijani og Marianne hadde gjort en flott jobb, så vi hadde litt gode vibber med oss!

Jazz startet veldig flott, og han fikk faktisk "utmerket" på karakter på sporstart. Vi kom raskt til en bekk, og med en så badegal hund er det en utfordring. Men han duppet seg litt før jeg fikk han opp og han gikk rett videre på sporet. Deretter kom vi inn på det vanskeligste terrenget hans (og Kijanis) som er bløt område med tørt gress oppå. Han strevde litt der, og det ble litt mye føtter og mindre nese en kort periode der. Så fant han igjen sporet, og da er han meget tydelig på sporet en god stund! Han tar en vinkel flott, og så går han over litt på overvær og kommer inn på sårleie litt skeivt, men markerer utrolig flott. Kort tid etter sårleie går sporet opp til høyre og farten går opp. Der er jeg ganske sikker på at han har gått over på ferskere spor, men han holder klart trøkk i lina. Så kommenterer dommeren at vi er på et fersk dyretråkk, men han går ca en meter til side for det og gir full trøkk igjen! Så etter en liten stund til, finner han kløven og vi er i mål! Dommeren sier allerede der at her var det mye bra, men at tempoet ikke må bli høyere.

Glad gutt med kløven!

Så ble det en stund å vente - i regnet. Og gleden var stor når vi skjønner at både Marianne og jeg har fått 1.premie. Og dommer gir mange gode ord til oss begge, og vi fikk beskjed om at vi var veldig nære HP (hederspris) - og det på vår første konkurranse! Og masse skryt av dommer, og det eneste vi må jobbe med er å få ned farten litt. Artig! Og det blir nok ikke siste blodsporprøve dette nei!

 

Ingen kommentarer: