mandag 14. desember 2009

Treningspause og bekreftelse


Vi tar det hyggeligste først - nå er det bestemt at det kommer en liten Jazz til Klæbu i slutten av januar.  En av disse søte små skal bli med meg hjem! Har ikke helt forstått det tror jeg, men det blir utrolig artig! Dessverre blir det litt for langt å reise for å velge ut valp så vi må prøve å velge ut fra det oppdretter Maria sier og valpetesten i uke 7. Men det blir en herlig gutt uansett - det er jeg sikker på!

Ellers så ble det ingen hundetrening i helga, rart... Forrige helg var det runderingstrening og jeg hadde så god følelse etter forrige trening, så jeg var litt storkjefta når vi diskuterte hvor langt vi skulle tråkke... Og Khiva startet flott på første slagene! Men så hører Claus og jeg et hyl, og Khiva kommer på tre føtter ut fra skogen. Kjempe ergelig, og så tidlig i treninga da! To figuranter ligger ute også... Jeg undersøker foten og hun klynker ikke ved undersøkelsen, så jeg bestemmer meg for å prøve et slag for å se. Hun kvier seg for å gå ut, men etter lett press går hun ut, og kommer inn igjen på alle fire føttene. Så jeg bestemmer meg for å prøve videre. Men jeg er ekstremt usikker hele veien, og blir ikke tydelig nok i føringen av rundering. Heldigvis får jeg klar beskjed fra resten, om at enten må jeg stoppe eller så må glemme foten hennes, og det var helt på sin plass! Hun har mange stopper, og flere korte slag, men halter ikke. Heldigvis fikk vi en grei avslutning - og det ble ei relativt lang økt med mange tomslag denne gangen også.

Når vi kommer hjem, er hun tydelig litt preget - hun ligger helt i ro i senga si hele tiden, og halter tydelig når hun først beveger seg. Jeg ser at det er det nederste leddet på samme fot som hun skadet tidligere i høst. Etter samtale med vetrinær over helgen, får jeg klar beskjed om at hun skal holdes helt i ro, selv om hun ikke lenger halter! Akkurat det leddet er skummelt i forhold til belastningsskader og hun skal holdes i fullstendig ro minst en uke. Vi blir også enige om å bruke støttebandasje videre fremover på runderingstrening. Og selvfølgelig en grundig vetrinærsjekk hvis dette skjer igjen! Så dermed ble det juleforberedelser og litt avslapning i stedet denne helgen. Men Khiva halter ikke mer nå, så det blir nok lengre turer denne uken, og kanskje et spor eller to...

2 kommentarer:

Trine sa...

Hei

Det blir spennende med valp på nyåret :) Fint navn!
God bedring til Khiva.

Hilsen fra Trine og Vilja

Ellen sa...

Spennende med valp, Trine! Vi møtes vel på trening igjen neste år, da er nok Khiva i slag igjen og babyen på plass. Gleder meg til å se. :-)