lørdag 9. februar 2008

Skitur

Siden sist har jeg jobbet og jobbet litt til, så når jeg endelig hadde tid til overs, var det godt å bare slappe av. Men vi har vært på noen skiturer, og Khiva er mer fokusert, men kan fremdeles gjøre utfall mot andre hunder hvis de kommer litt brått på. Og jeg er veldig uerfaren med å gå med en slik hund, og dermed blir jeg litt feig, går gjerne der vi ikke møter så mange andre og går ikke i helg. Derfor fikk jeg tilbud om å være med noen andre i Nidaros, for å se hvordan hun ville være når hun gikk på tur sammen med andre hunder.
Så sist lørdag var vi på lang skitur sammen med tre andre hunder og deres eiere, og jeg var veldig usikker på hvordan det skulle gå, men vi gikk på med godt mot og dødsforakt. Det var veldig mildt og jeg håpet det ikke ble for hardt og isete, da jeg ikke liker at det går for fort i nedoverbakker, og er nok redd for å ramle etter håndleddsbrudd for noen år siden. Vi inntok bakposisjon, men selv når vi kom tett inn på de andre hundene var det ingen utagering. Vi gikk fra Granåsen til Grønnlia, og vi møtte mange andre hunder i motgående spor - uten noen form for utagering. Det virket som hun var mer opptatt av å følge de som lå foran oss.Etterhvert ble føret verre for oss, med smørefrie ski og isete spor, ville en skiheis vært et godt hjelpemiddel... Fram til Grønlia prøvde Khiva å hjelpe meg fram, men etter å ha havnet i et hull, ble hun litt mer forsiktig. Så selv om Khiva den siste tiden har vært en god hjelper, dvs. har trekt litt mer, ble det for vanskelig for henne fra Grønlia til Bjørktjønna, og da begynte hun nok å bli sliten også. Selv om vi har vært på lange turer før, har nok tempoet vært litt lavere, og mye mindre for henne å holde styr på (dvs. mange hunder og folk), så kanskje ble hun litt sliten av det også - jeg vet ikke.

Så på vei tilbake til Granåsen, gjorde vi et bytte, jeg fikk en flott riesen-tispe foran meg, som er i god form og veldig villig til å dra. Da skal jeg si det gikk unna siste del! Det var fin helling og fremdeles is i sporet og med litt drahjelp - det var nesten et under at jeg klarte å holde meg på føttene. Khiva sprang løs ved siden av, og jeg skal ærlig innrømme at jeg var litt engstelig for det, enn hvis det kom en annen hund i mot... Det gjorde det, og jeg "feiget ut" og stoppet og holdt hun under kontroll, men hun hadde nok fulgt meg og ikke hatt tid til å stoppe for å "ta" den andre hunden. "Stol på hunden din", er et refereng jeg har har hørt før også... Så selv om vi fikk stadfestet at vi kunne vært i bedre form, både Khiva og jeg, så gikk det "atferdsmessig" mye, mye bedre enn jeg hadde fryktet! Det var to småknuffinger, men det var bare småting. Som dere sikkert skjønner ble det ikke noen bilder, vi hadde nok med å gå på ski!

Men dette var veldig koselig, selv om jeg følte meg litt dum når de andre måtte vente på oss så ofte, vi er egentlig vant til å være de som må vente på de andre... Uansett fristet det mer med flere skiturer, så nå skal vi legges oss i litt hardtrening. Nå har jeg kjøpt inn nytt utstyr også, så da kan jeg ikke skylde på det, nå er det bare hun opp på skiene som må ta ansvar... Så nå skal vi bli sprekere, håper bare at det er greit føre fremover!


2 kommentarer:

trimalm sa...

Så synd at snøen er borte nå, da....men det blir kanskje flere sjanser utover våren=)

Trine sa...

Ja, kjempe synd, men nå laver det ned igjen, så vi får håpe at det kanskje blir litt skiføre igjen!